Mexanizm va mashinalar nazariyasidan amaliyot o'quv qo'llanma, seminar - Gorbenko, M. V. specialist in the field of mechanical engineering Associate Professor of Tomsk Polytechnic University, Candidate of technical sciences 1959- (Innovatsion rivojlanish nashriyot-matbaa uyi, 2021)
"Mexanizm va mashinalar nazariyasidan amaliyot" o'quv qo'llanmasi "Robotlar va robototexnik tizimlar", "Mashinalar dinamikasi va mustahkamligi", "Kompozit materiallardan tayyorlangan mahsulotlarni loyihalash va ishlab chiqish" va boshqa texnik-muhandislik mutaxassisliklari talabalari uchun tayyorlangan. O'quv qo'llanma 7 ta bo'limdan iborat. Har bir bo'limda asosiy nazariy ma'lumotlar qisqacha bayon qilingan, ko'p miqdorda masalalar ro'yxati keltirilgan, nazorat savollari tuzib chiqilgan. Masalalar xar xil mexanizmlarning sxemalari yoki grafik ko'rinishlari bilan to'ldirilgan. O'quv qo'llanmani asosini Tomsk davlat universitetining fiziko-texnika fakultetida o'tiladigan amaliy mashg'ulotlar materiallari tashkil etadi.