Неопубліковане листування славістів Ватрослава Ягича та Євгенія Козака з фондів наукової бібліотеки Чернівецького університету і Національної та університетської бібліотеки в Загребі - Грябан, Вікторія Вікторівна (Русин)
Пропонована стаття є дослідженням неопублікованого листування двох відомих в Австро-Угорщині славістів кінця ХІХ - початку ХХ ст.: Ватрослава Ягича (1838-1923) та ректора Чернівецького університету, професора кафедри церковнослов'янської мови, священника-русофіла Євгенія Козака (1857-1933). На відміну від архіву В. Ягича, який зберігся у колекції рукописів Національної та університетської бібліотеки в Загребі і великою мірою вже опрацьований, епістолярна спадщина Є. Козака була лише нещодавно виявлена у фондах наукової бібліотеки Чернівецького університету. Як з'ясувалося, епістолярний архів вченого з Чернівців зберегся лише частково і був досі невідомим для широкого кола науковців. Це листування поєднує кореспонденцію як ділового, так і особистого характеру. Дане дослідження є продовженням студій про життя та діяльність проф. Є. Козака, оприлюденних у 2023 р.